Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Θεατρική Αγωγή - Δραστηριότητα 2

Αγαπημένα πουλάκια ελπίζω να είστε καλά , η ώρα για την επόμενη "αποστολή" σας έφτασε . Ακούστε τι πρέπει να κάνετε .

ΜΕΡΟΣ Α 
Ζητήστε από την μαμά ή τον μπαμπά ή τα μεγαλύτερα αδέρφια ή απ' όλους μαζί να σας δείξουν παλιές φωτογραφίες . Οι φωτογραφίες μπορεί να είναι δικές τους , ή των παππούδων σας ή των προπαππούδων σας , ακόμα και δικές σας αλλά σε πολύ πολύ μικρότερη ηλικία τόσο που να μην αναγνωρίζεστε . 
Ζητήστε να σας εξηγήσουν με λίγα λόγια ποιοι είναι στην φωτογραφία και πότε τραβήχτηκε . 
ΜΕΡΟΣ Β 
Διαλέξτε μια ή περισσότερες φωτογραφίες , αυτές που σας άρεσαν πολύ !Παρατηρήστε την στάση του σώματος , την έκφραση του προσώπου , τα ρούχα  , αν κρατάει αντικείμενα και τι βρίσκετε γύρω  αυτού του ανθρώπου  που είναι στη φωτογραφία .  Κάντε πρόβες , πολλές πρόβες να του μοιάζετε όσο πιο πολύ γίνεται ! βρείτε τα κατάλληλα ρούχα , διακοσμητικά , χώρο,  κλπ.
ΜΕΡΟΣ Γ 
και...... τραβήξτε την φωτογραφία ξανά αλλά τώρα εσείς θα υποδύεστε τον άνθρωπο της φωτογραφίας. Προσπαθήστε να αντιγράψετε την φωτογραφία όσο πιο πιστά γίνεται . 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ :1.  Μπορείτε να κάνετε και ομαδικές φωτογραφίες αν θέλει να εμπλακεί και η οικογένειά σας σε αυτό ! θα είναι ωραίο να βγάλετε μια φωτογραφία που οι γονείς σας θα υποδύονται τα παιδιά κι εσείς τους γονείς !
                        2. είναι σημαντική η " ιστορία" της φωτογραφίας μην ξεχάσετε αυτό το κομμάτι , οσο πιο πολλές λεπτομέρειες ξέρετε τόσο πιο καλά θα μπείτε στον ρόλο ! 
                      3. χρησιμοποιείστε τρελά αντικείμενα ( σφουγγαρίστρες για μαλλιά , πάπλωμα για πανωφόρια ) . Διασκεδάστε το !!
                      4. αν δεν μπορείτε με τίποτα να βρείτε φωτογραφίες ζητήστε από τους γονείς σας να σας περιγράψουν μια στιγμή από την ζωή τους όταν ήταν πιο μικροί και φανταστείτε πως θα ήταν αυτή η στιγμή σε φωτογραφία και τραβήξτε την ! 


Περιμένω την περιγραφή της εμπειρίας  σας ( τι φωτογραφία διαλέξατε ;πώς σας φάνηκε η ιστορία της φωτογραφίας ; πως ήταν η μεταμφίεση ; πώς περάσατε ; με ποιους συνεργαστήκατε ; )  μέχρι και την Δευτέρα 27  Απριλίου στο email : theatrikiagoginaka@gmail.com

Σας φιλώ πολύ !

Αγλαΐα Νάκα 
θεατρολόγος