Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ο Σίφης ο ποντικός και το διαδίκτυο

 Στο πλαίσιο της εβδομάδας αφιερωμένης στην ασφάλεια στο διαδίκτυο, στο μάθημα των ΤΠΕ, διαβάσαμε με τους μαθητές το παραμύθι της Κάρμεν Ρουγγέρη, "Ο Σίφης ο ποντικός και το διαδίκτυο".

 Αφού συζητήσαμε για τους διαδικτυακούς "φίλους", οι μαθητές έκαναν ζωγραφιές και κατασκευές από πλαστελίνη εμπνευσμένες από το παραμύθι. Μαζί ψηφιοποιήσαμε τις ζωγραφιές τους και δημιουργήσαμε ένα μικρό βίντεο. Για να το παρακολουθήσετε κάντε κλικ στην εικόνα.



Λίγα λόγια για το παραμύθι.

«Ο Σίφης ο Ποντικός και το Διαδίκτυο» είναι ένα μαγικό και τρυφερό παραμύθι, το οποίο μέσα από την ιδιαίτερη αφήγησή του προσεγγίζει τον κόσμο του διαδικτύου, τοποθετώντας τον στις πραγματικές του διαστάσεις. Η αθωότητα του Σίφη προσομοιάζει με την παιδική αθωότητα μέσα από τη χαρακτηριστική συγγραφή της κας Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ ο ιδιαίτερος τρόπος γραφής με τον οποίο πλησιάζει τους γονείς, γεμάτος νουθεσίες και παραινέσεις, προσδίδει ιδιαίτερη σημασιολογία στο παραμύθι, τονίζοντας  έμμεσα τη γενικότερη προσπάθεια, που πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία για την προστασία του πολίτη από τους κινδύνους του κυβερνοχώρου.

Μπορείτε να διαβάσετε το παραμύθι της Κάρμεν Ρουγγέρη δωρεάν στη σελίδα της στο ίντερνετ
"Ο Σίφης ο Ποντικός & το Διαδίκτυο - Κάρμεν Ρουγγέρη"
 https://www.karmenrouggeri.gr/el/events/sifis